A 2021-es év igazi hullámvasutat jelentett a Maglite elemlámpák és tartozékok értékesítésében.

Az év közepére gyűrűzött be hozzánk is a Maglite termékek szállításában érezhető probléma. A Covid miatt a Maglite termékek gyártása 2020-ban és 2021. első felében is akadozott, és ennek a hatását a nyáron éreztük meg, amikor európai szinten nem tudtak szinte semmilyen elemlámpát szállítani.

Mi – amennyire lehetetett – saját készletből igyekeztünk kezelni a helyzetet, de nálunk is elérkezett az a pont, amikor a legtöbb termékre már csak előjegyzést tudtunk felvenni. Az év végére nagyjából rendeződött a helyzet, néhány termék kivételével minden kapható volt.

2021-ben történt az is, hogy a Maglite cég frissítette a termékkínálatát, amely során igazán kedvelt lámpák (pl. Maglite LED 2D és Maglite LED 3D) kerültek ki a kínálatukból és sajnos tőlünk is elfogytak a legutolsó darabok.

Maglite LED 3D elemlámpa
2021-ben búcsúztunk el a közkedvelt Maglite LED 3D elemlámpától.

Rendszeresen felmerül a kérdés, hogy „Jó, de akkor milyen lámpát válasszunk helyette?”.

Három irányban érdemes gondolkozni.

  1. Ha fontos a lámpa mérete (nagysága), akkor választhatjuk a szintén 3D méretű ML300-as sorozat tagjait (méretben nincs változás, de jóval erősebb fényerőt biztosítanak – ezzel párhuzamosan – magasabb áron).
  2. Ha inkább maradnánk a LED 3D korábbi árkategóriájában, akkor a Xenon izzós 4D-s lámpák a második lehetőségünk. Kicsit nagyobbak, árban kicsit olcsóbbak, viszont kevésbé hatékonyak.
  3. Ha a fényerőből nem engedhetünk, és számít a lámpa ára is, akkor a méretet csökkentve a 3D (azaz 3 db góliát elem) helyett a 3C (azaz 3 db bébi elem) lámpa az ideális jelölt. A Maglite LED 3C jelenlegi kínálatban a legjobb ár-érték arányú lámpa. Szuper fényerő, kedvező ár. De kisebb, mint az elődje.
Maglite ML25LT 3C elemlámpa